Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Domein 29 Bataljon Logistiek Grobbendonk bij jeugdbewegingen de populairste kampplaats van alle militaire domeinen

Marianne Verhaert 29 Bn LOg

Het domein van het 29 Bataljon Logistiek in Grobbendonk blijkt bij jeugdbewegingen de populairste kampplaats van alle militaire domeinen te zijn in ons land.

Dat blijkt uit cijfers die burgemeester en Volksvertegenwoordiger Marianne Verhaert (Open Vld) opvroeg bij de minister van Defensie.

Al verscheidene jaren stelt Defensie tijdens de zomer de militaire domeinen ter beschikking als kampplaats voor jeugdbewegingen. Volksvertegenwoordiger Marianne Verhaert uit Grobbendonk vroeg de minister van Defensie hoeveel jeugdverenigingen de voorbije jaren gebruik maakten van het aanbod.

Uit het antwoord van de minister blijkt dat de afgelopen 4 jaar bijna 50 jeugdbewegingen hun kamp hielden op een militair domein. Daarbij mocht het militaire domein in Grobbendonk de meeste kampen ontvangen. De voorbije vier jaar vonden er 15 jeugdkampen plaats.

Verder zijn er nog kampen op de Kempense militaire domeinen van Tielen en Weelde, het domein in Leopoldburg en Ursel en zijn er nog 3 militaire domeinen opengesteld voor jeugdverenigingen in Wallonië.

"Ik ben tevreden dat Defensie de komende jaren militaire domeinen blijft ter beschikking stellen van zomerkampen voor jeugdbewegingen", stelt Marianne Verhaert.

“Dat Defensie zich openstelt is niet enkel een grote meerwaarde voor de jeugdbewegingen die extra bivakplaatsen ter beschikking hebben, kinderen leren Defensie zo ook kennen en wie weet bevordert het op die manier de rekrutering.”

Verhaert, die burgemeester is in Grobbendonk, de populairste bivakplaats bij jeugdbewegingen, ziet wel een kentering in de cijfers. ’10 jaar geleden waren er een 50-tal jeugdverenigingen die jaarlijks bij Defensie een kampplaats vonden. In 2023 waren dit er nog slechts 13.’ Verhaert roept Defensie op om en het aantal domeinen waar kampplaatsen mogelijks zijn zeker niet terug te schroeven. ‘Het militair domein in Grobbendonk is qua natuur prachtig. Een kamp op zo’n unieke locatie in de buurt van militairen, cooler kan je een kamp toch moeilijk maken?’.

Jeugdverenigingen die op zoek zijn naar een kampplaats kunnen terecht op de website https://www.mil.be/nl/extra-info-en-diensten/verhuur-van-terreinen-en-infrastructuur/ voor meer info.

Bevrijdingsstraat 31, Grobbendonk, België

Marianne Verhaert 29 Bn LOg

Deel dit artikel